0252 68 86 12 info@aircoteam.nl Pesetaweg 129, 2153 PJ, Nieuw-Vennep

Warmte terugwin units

airco ,luchtbehandeling ,
Warmte terugwin units

Warmte terugwin units

Bedrijven en woningen met een warmte terug win units / ventilatiesysteem beschikken over een ideaal ventilatiesysteem voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Verbruikte lucht wordt uit de locatie gezogen, in balans met de frisse buitenlucht die gelijktijdig de locatie word ingeblazen.
De warmte uit de afgezogen lucht wordt hergebruikt.
Dit vormt niet alleen een aanzienlijke energiebesparing, maar bovendien blijft het hele bedrijf of huis fris, zonder koude tocht of voelbare luchtstromen.
Zowel ingaande als uitgaande luchtstroom worden middels een warmte terugwin filters gefilterd.

Hoe werkt het?

  • Warmte die terug gewonnen wordt
  • Een goede ventilatie in het bedrijf of de woning
  • Behaaglijke warmte
  • Altijd een frisse woon- en werk omgeving
    schema warmte terug win installatie

Hoe ontstaat goed ventilatie?

Doordat de gehele dag lucht door de woning wordt getrokken, wordt er ook optimaal geventileerd. Zoals bekend, is luchttransport door de woning noodzakelijk om te voorkomen dat er schimmels en andere onaangenaamheden kunnen ontstaan. Vroeger werden de ramen van de woning open gezet met als doel verse lucht de woning in te brengen. Dat kan bij dit systeem geheel achterwege gelaten worden. Er wordt namelijk de gehele dag door al lucht door de woning getrokken.

Behaaglijke warmte

Omdat gedurende de gehele dag verse lucht van buiten en voorverwarmt door de woning wordt getransporteerd, is de woning veel droger dan vroeger. Doordat er veel minder vocht in de lucht aanwezig is, kan de lucht veel gemakkelijker (deze lucht is al gedeeltelijk voorverwarmd door de warmte terugwin units) met radiatoren worden opgewarmd. Drogere lucht neemt veel sneller warmte aan dan vochtige lucht. Door de drogere lucht voelt het behaaglijker aan in de woning.

Onderhoud

De minimale vervangingsfrequentie van de filters bedraagt 6 maanden.
Fijnstof en overige factoren van luchtvervuiling in uw woonomgeving hebben invloed op uw vervangingsfrequentie.
Een onderhoudsbeurt aan het warmte terugwin ventilatiesysteem is eens in de 4 jaren nodig in combinatie met een nulmeting.
Reiniging van de afvoerkanalen raden wij eens in de 6 jaar aan.

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op! Wij helpen u graag op weg naar de beste klimaatbeheersing.