0252 68 86 12 info@aircoteam.nl Pesetaweg 129, 2153 PJ, Nieuw-Vennep

Ventilatie systemen

airco ,luchtbehandeling ,
Ventilatie systemen

Ventilatie systemen, hoe en waarom?

Iedereen heeft circa 20 m3 verse lucht per uur nodig om goed te kunnen functioneren. Als een ruimte niet voldoende verse lucht binnenkrijgt betekent dit dat er steeds dezelfde gebruikte lucht zal worden ingeademd. Tegenwoordig zijn nieuwe gebouwen dusdanig goed geïsoleerd dat de luchtkwaliteit verre van optimaal is.
Een slechte luchtkwaliteit heeft gevolgen op de gezondheidstoestand van uw werknemer. Een te hoge vochtigheidsgraad zal bijvoorbeeld gevolgen van reuma en astma verergeren, ook hoofdpijn en hoesten zullen gevolgen zijn van slechte ventilatie.

Een automatisch ventilatie systeem zal dan uitkomst bieden, wij helpen u graag met de beste oplossing.

Soorten ventilatie systemen

Er bestaan 2 soorten ventilatiesystemen

✓ Centrale ventilatie
✓ Decentrale ventilatie

Bij een centrale ventilatie systeem wordt de ventilatie voor verschillende ruimtes vanuit één centrale ventilatie-unit geregeld. Hiervoor moeten ventilatie kanalen worden aangelegd.

Bij decentrale ventilatie systemen zijn aparte ruimtes relatief eenvoudig te luchten, deze oplossing is vooral wanneer er weinig ruimte is om ventilatie kanalen te plaatsen. Goed om te weten is dat er ook decentrale systemen verkrijgbaar zijn  die een warmte terugwin optie hebben.

ventilatie systemen

Soorten ventilatie systemen

Natuurlijke luchtafvoer & lucht aanvoer
De verluchtig gebeurt op natuurlijke wijze via ingebouwde ventilatie roosters in de ramen

✓ Natuurlijke luchtafvoer & mechanische luchttoevoer (niet zelf regelend)
Toevoer van verse lucht is niet altijd vanzelfsprekend, denk bijvoorbeeld aan ruimtes zonder ramen of ingesloten kantoorgebouwen. Ook teveel omgevingslawaai van bijvoorbeeld treinen, vliegtuigen of snelwegen In dat geval is het verstandig om de toevoer van verse lucht mechanisch te regelen.

Natuurlijke luchtafvoer & mechanische luchttoevoer (zelf regelend)
In het geval van bijvoorbeeld ingrijpende renovatie van een gebouw dan is het niet altijd mogelijk om vuile lucht op een natuurlijke manier af te voeren. Hier zal de vuile lucht worden afgezogen op het moment dat het nodig, dit systeem is zelf regelend.

Mechanische luchtafvoer & luchttoevoer
De zogenoemde balans ventilatie wordt van het begin tot het einde volledig automatisch gestuurd. Een netwerk van leidingen door een gebouw verdeeld de lucht via ventilatie roosters. Dit systeem is erg energie zuinig, daar de warmte ook terug gewonnen wordt.

Prijzen en technische specificaties van ventilatie systemen

Iedere locatie en heeft een andere benadering nodig, ook iedere persoon heeft andere eisen en wensen. Om een juiste prijs indicatie te kunnen geven, komen wij graag langs om een en ander met u te bespreken. Via onze contactpagina kunt u uw vraag alvast stellen.

 

  • Client : ANNA HALSON
  • Period : 14 - 07 - 2015
  • Location : United Kingdom
  • Author : ALANNA WISOZK