POSTED BY Wilco Ziermans | aug, 29, 2018 |

Koelvloeistof in een aircoconditioning

Als een airconditioning minder werkt heeft dit vaak als reden dat het niveau van de koelvloeistof niet toereikend meer is. Ondanks dat een airconditioning een gesloten systeem heeft zal er drukverlies ontstaan en gassen ontsnappen. Bijvullen van de airco dient eens in de twee jaar minimaal te gebeuren. Komt u erachter dat het systeem lekt, dan is het raadzaam om snel contact op te nemen. Er zou dan iets anders aan de hand kunnen zijn, waar een specialist naar moet kijken.

Airconditioning bijvullen

De koelvloeistof in een airconditioning moet met enige regelmaat bijgevuld of vervangen worden. Doe dit vooral niet zelf! De vloeistof is niet alleen milieu belastend, maar moet ok worden ingezameld en deskundig worden verwerkt. Bovendien vervalt de garantie op de airconditioning als dit niet door een specialist is gedaan die hiervoor een STEK certificaat heeft behaald.

Wij raden u ten zeerste aan om koelstof nooit zelf te vervangen, maar dit aan een STEK gecertificeerde monteur over te laten.

Hoe vult Airco Team B.V. uw airco bij?

Onze specialisten gaan met het juiste gereedschap en kennis te werk en volgen hiervoor een strak stappenplan.

  • De oude koelvloeistof wordt uit uw airconditioning gezogen
  • Door middel van een vacuüm zuiger wordt al het vocht uit het systeem gezogen
  • Er volgt een lekkage check met detectie vloeistof, zodat eventuele lekkage direct in kaart kan worden gebracht
  • Na goedkeuring van onze monteurs wordt de airconditioning weer gevuld met koelvloeistof
  • Hierop volgt een controle op druk, temperatuur en beveiliging
  • Hierna kunt u gerust weer twee jaar verder met uw aircinditioning

Flexibele service overeenkomsten

Airco Team B.V. verzorgt na plaatsing ook flexibele service overeenkomsten, waardoor u geen omkijken meer heeft naar het onderhoud en kunt u ervan op aan dat wij eventuele storingen snel zullen verhelpen.

Heeft u vragen of behoefte aan een gedegen advies? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op 0252 68 86 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

 

TAGS : airco gebruik haarlemmermeer onderhoud